Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Vet du inte riktigt vad du ska plugga? 🎓📚 Besök vår Digitala utbildningsmässa den 30 september kl. 08.00 -18.00 och ta reda på det! ✨ Läs mer om mässan här!

Visar 1-18 av 18 träffar
Visar 1-18 av 18 träffar
 

stödpedagog

En Yh-utbildning till stödpedagog passar dig som vill studera men också ha praktik som ingår i utbildningen.

Hur är arbetet som stödpedagog? 

En stödpedagog arbetar oftast med människor som har en eller flera funktionsvariationer. Stödpedagogen blir en otroligt viktig del i en annan människas liv och genom att vägleda på det bästa sättet möjligt kan denne bidra till en bättre tillvaro.

Yrkesrollen går främst ut på att vara ett stöd i vardagen, men också att se vilka förmågor den man arbetar med har och hur de kan användas för att hen ska stödjas på bästa sätt. 

Stödpedagog - praktiskt och övergripande

Som stödpedagog kan du kan arbeta mer praktiskt eller mer övergripande. Ibland är rollerna separata medan de ibland går in i varandra. För att trivas i rollen ska du vara genuint intresserad av människor och fungera bra i samarbete med andra.

Pedagogik och etik 

När du studerar till stödpedagog får du lära dig mycket ur pedagogiska synvinklar och stor vikt brukar också läggas vid etiken. Du får lära dig om många olika funktionsvariationer och hur de påverkar lärandet. 

Stödpedagog på YH 

När du pluggar till stödpedagog på YH tar det oftast två år att ta examen. När du går en Yh-utbildning till stödpedagog på YH ingår ofta LIA, lärande i arbete. Då har du möjlighet att få praktisk erfarenhet samtidigt som du bygger ett nätverk inom branschen. 

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från yhutbildningar.se