Spännande utbildningar som ger jobb!

Sverige ska bygga ett helt nytt elsystem de kommande 25 åren:

  • Fördubblad elproduktion till år 2045 – kanske mer
  • Förnyelse, förstärkning och utbyggnad av elnätet

För att klara detta krävs energikompetens. Den som satsar på en framtid med elkraftsutbildning i botten blir av intresse inom hela elsektorn. Det kan gälla elproduktion, eldistribution eller inom ställverk. Fältet ligger öppet. 

Unikt och spektakulärt övningsfält

Åsbros övningsanläggning saknar motsvarighet i Sverige – den är unik. På 130 hektar finns alla typer av installationer, ledningar, ställverk och stationer. De högsta masterna är 64 meter höga – inget för dem med svindelkänsla. För övriga är det utmanande och spännande och ger en extra dimension. Utbildningarna genomförs med verklig utrustning. Vi har kompetenta lärare och instruktörer direkt från branschen. Alla utbildningsmoment genomförs enligt branschens gängse arbetsmetoder. Och då går säkerheten alltid i främsta rummet.

Som du förstår erbjuder Åsbro unika möjligheter. Ingen annanstans kan man få öva praktiskt med teknisk utrustning. Utbildningarna omfattar allt ifrån arbetsplanering, riskhantering, utförande till färdig anläggning. Vi har ett gediget kabelnät och våra utbildningslokaler är fyllda med teknisk utrustning

Utbildningarna framtagna av branschen

Våra utbildningar är noga framtagna tillsammans med branschen ger dig de kunskaper och behörigheter som arbetsmarknaden söker. Företag besöker oss ofta och presenterar sina verksamheter och ställer sina arbetsplatser till förfogande. Förutom studiebesök och gästföreläsningar är LIA-kurserna (lärande i arbete) en central del av våra Yh-utbildningar.

Boende

På Åsbro Kursgård finns studentboende med WiFi och lunchrestaurang. Här finns tillgång till gym och bastu, elljusspår discgolfbana mm.


För mer information om Åsbro Kursgård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Åsbro Kursgård

Varför välja Åsbro Kursgård?

Samarbete med branscher

Behov på

arbetsmarknaden

Praktik/LIA

Utbildningar

YH-utbildning
Ledarskap / Organisation
Projektledning Utbildningsform Längd Ort
Projektledare Elkraft, distans Distans med träffar 86 veckor Distans
Teknik
Energi
Anläggningsmontör Storkraftnät Klassrum 60 veckor Åsbro
Servicetekniker
Servicetekniker Elkraft Klassrum 67 veckor Åsbro

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Åsbro Kursgård

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Åsbro Kursgård

Åsbro Kursgård
69496 Åsbro

Tel: 0582-838 57
www.asbro.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 8 recensioner.

Måns

Bra utbildning. Lärorikt men bandvagnsutbildning vore ett bra tillägg

Pj

Kanon utbildning med väldigt höga chanser till jobb direkt efter examen. Majoriteten av min klass hade blivit anställda redan innan examen. Bra blandning av de olika ämnen som berörs. Av lärarna blir du sedd, och får extra stöd vid behov. Kursgården för sig är en trevlig anläggning, restaurangen är toppen, det snackas om den även här på hemmapl...

Visa mer
Casper

Du lär dig mycket och allt går i lagom takt. Man får lära sig mycket om branschen vilket är intressant. Det finns mycket jobb i framtiden inom just detta yrket. Alla lärare är väldigt trevliga och lär ut bra. Jag trivs väldigt bra med både vår grupp men även med lärarna. Man utvecklar tillit till varandra eftersom man ofta samarbetar med varandra.

Beställ information

För att få mer information från Åsbro Kursgård, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Skolrecensioner
(4,4)
Baseras på 8 recensioner.