YH-utbildning

Projektledare Elkraft, distans

Åsbro Kursgård, i Åsbro (+1 orter)
Längd
86 veckor
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
2 september, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-05-26
Utbildningsform
Distans med träffar
Språk
Svenska
Längd
86 veckor
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
2 september, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-05-26
Utbildningsform
Distans med träffar
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Ta din karriär inom elkraft till nästa nivå!

Behovet av projektledare inom energibranschen är stort över hela landet. Många av dem som har den yrkesrollen idag är montörer och tekniker som skaffat sig sin kompetens under arbetslivet. Efter att branschen länge efterlyst en renodlad projektledarutbildning finns nu möjlighet att skaffa den efterfrågade kompetensen på Åsbro Kursgård.

Vad gör en projektledare inom elgraft?

Som projektledare elkraft har du en av branschens viktigaste arbetsuppgifter. Det är ditt uppdrag att leda och driva projekt från uppstart till avslut. Ditt uppdrag är att med kunskap och professionalism genomföra projekt med teknisk kvalitet, i rätt tid, till ställda krav och skapa nöjd kund. Du ansvarar för att ekonomiska rutiner följs, fakturering samt prognoser. Du kommer att arbeta med att säkra kvalité, arbetsmiljö och miljö i projektet. Du har en samordnande roll och kommer ha kontakter med både myndigheter och kunder och andra berörda parter inom projektet. Du kan komma att delta i anbudsarbeten och inköp. Som projektledare utgår du från ditt kontor, men viss del av ditt arbeta kan komma att vara ute på fält.

Projektledare Elkraft behövs till exempelvis inom nätbolag, entreprenörsbolag, servicebolag, produktbolag, inom infrastruktur- och Industriverksamheter samt Inom Landsting.

Målgrupp

Utbildningen är på halvfart och distans och därmed perfekt för dig som arbetar inom energibranschen och vill utvecklas och göra karriär. Utbildningen möjliggör många olika yrkesroller så som projektledare inom eldistribution och produktion av elkraft, beredare för elnät m.m.
En examen ger kompetens att arbeta utifrån flera perspektiv i projekt så som beställare, entreprenör eller som oberoende konsult.

Ladda ner broschyr

För mer information om Projektledare Elkraft, distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Åsbro Kursgård?

Samarbete med branscher

Behov på

arbetsmarknaden

Praktik/LIA

Kursinnehåll

LIA

Av utbildningens 215 YH-poäng utgörs 65 YH-poäng LIA-kurser, d.v.s. praktik i samarbete med företag från branschen. Åsbro Kursgårds jobbar i nära samarbete med marknadens största aktörer. Det ger dig inte bara de senaste och mest relevanta kunskaperna för arbetslivet, utan även en möjlighet att nätverka och skapa kontakter med energibranschens arbetsgivare.

Innehåll

 • Energibranschen, 10p
 • Anläggningsteknik för projektledare elkraft, 30p
 • Affärsmannaskap för projektledare elkraft, 20p
 • Projektgenomförande elkraft, 25p
 • Projektledarrollen, 25p
 • Lärande i arbete, 65p
 • Projektarbete, 20p
 • Examensarbete, 20p

Så ansöker du

Teknisk utbildning gärna med erfarenhet från aktuellt verksamhetsområde. Du har fördel av att ha allmän behörighet (ej krav).

 • ha examen från gymnasiets elprogram, teknikprogram, naturvetenskapliga program eller ha motsvarande kunskaper.
 • vara godkänd i Matematik 1C (alternativt Matematik B) och Praktisk ellära (alternativt Ellära B), samt trefas eller motsvarande kunskaper.
 • ha minst 5 års yrkeserfarenhet som distributionselektriker eller distributionstekniker inom energibranschen.

Saknar du behörighet?

Du vet väl att du kan ansöka till en utbildning även om du inte har full behörighet? Vi gör en bedömning av varje ansökan, kanske har du erhållit motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet? Du kan även läsa in de kurser du saknar genom korta preparandkurser. 

Hör av dig till oss om du vill veta mer om behörigheter. Du ansöker  viayh-antagning.se. Det går också att skriva utansökanhär och posta in till oss.

Examen & Intyg

Genom utbildningen får du kunskap om branschens lagar, föreskrifter och om projektekonomi, som en del i affärsmannaskap. Utbildningen ger dig kompetenser inom projektstyrning och hur du tar på dig ledarrollen och driver ett framgångsrikt team från start till mål. Du får även kompetenser i kvalité- och miljöledning. Utbildningen är till stor del teoretisk med autentiska uppgifter från branschen. Studierna bedrivs främst genom självstudier via en digital studieplattform, men det ingår även 13 stycken närträffar på Åsbro Kursgård. Dessa kommer bland annat omfatta övningar på kursgårdens anläggning. Ett examensarbete ingår också i utbildningen. Många tekniska specifikationer och standarder inom branschen är på engelska och vid större anläggningsprojekt deltar ofta personal från fler länder. Därför kommer en del av utbildningen att bedrivas på engelska.

Utbildningen leder till yrkeshögskoleexamen

Hos oss får du inte bara med dig unika erfarenheter, ett brett kontaktnät utan du får även ett examensbevis som är oerhört värdefullt för framtiden.

Distansutbildningen till projektledare ger framför allt dessa yrkesmöjligheter:

 • Projektledare Elkraft inom energibranschen
 • Elkraftkonsult inom anläggningsprojekt
 • Beredare inom energibranschen

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

2 september, 2024

 • Distans med träffar
 • Åsbro
 • Svenska
 • Sista ansökan: 2024-05-26

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Projektledare Elkraft, distans

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Åsbro Kursgård
Åsbro Kursgård
69496 Åsbro

Spännande utbildningar som ger jobb!

Sverige ska bygga ett helt nytt elsystem de kommande 25 åren: Fördubblad elproduktion till år 2045 – kanske mer Förnyelse, förstärkning och utbyggnad av elnätet För att klara detta krävs energikompetens. Den som satsar på en framtid med elkraftsutbildning i...

Läs mer om Åsbro Kursgård och visa alla utbildningar.

Highlights