Medicinsk vårdadministratör, Uppsala

Folkuniversitetet Mitt
Sammanfattning
YH-utbildning
Uppsala
Klassrum
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: 2023-09-04 - Uppsala
Sista ansökan: 2023-04-30

Medicinsk vårdadministratör, Uppsala

Vill du ha ett administrativt yrke, men samtidigt arbeta med människor? Som medicinsk vårdadministratör gör du ofta båda!

Vid Folkuniversitetet utbildar du dig i nära samarbete med sjukhus och vårdcentraler i Region Uppsala, däribland Akademiska sjukhuset i Uppsala. Utbildningen är en yrkeshögskoleutbildning på heltid som pågår under 80 veckor, varav 20 består av praktik.

Vad arbetet innebär

Att arbeta som medicinsk vårdadministratör innebär att du sköter sjukhusets eller vårdcentralens medicinska dokumentation. Detta omfattar bland annat att skriva intyg, remisser och journaler, men även arbetsuppgifter som att sitta i receptionen kan förekomma.

Både praktisk och teoretisk undervisning

Utbildningen är upplagd med både teoretiska och praktiska moment. Du kommer att få ta del av föreläsningar, grupparbeten, seminarier och fallstudier, samt göra företagsbesök, yrkespraktik och projektarbeten. Det teoretiska arbetet fördelas mellan lektioner, grupparbeten och hemstudier.

För mer information om Medicinsk vårdadministratör, Uppsala, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet
Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
Engelska 6

Ansök via vår hemsida!

Examen & Intyg

Efter examen kan du arbeta som medicinsk vårdadministratör, medicinsk sekreterare, hälso- och sjukvårdssekreterare, läkarsekreterare eller vård- och klinikadministratör inom offentlig eller privat sektor. 

Folkuniversitetet Mitt

Folkuniversitetet Gävle, Falun, Uppsala, Örebro och Västerås

Folkuniversitetets Yrkeshögskola är en av Sveriges största anordnare av YH-utbildningar. En examen härifrån gör dig attraktiv inom ett yrkesområde där efterfrågan på professionell och kompetent personal är stor! YH-utbildningarna tas fram i nära samarbete med näringslivet. Representanter från företag och...


Läs mer om Folkuniversitetet Mitt och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Medicinsk vårdadministratör, Uppsala

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Folkuniversitetet Mitt

Bergsbrunnagatan 1
75323 Uppsala

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Medicinsk vårdadministratör, Uppsala från Folkuniversitetet Mitt, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.