Visar 1-16 av 16 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-16 av 16 träffar

Spindeln i nätet

Som medicinsk sekreterare kommer du att ha varierande arbetsuppgifter beroende på var du kommer att arbeta. I rollen kommer du att vara spindeln i nätet mellan patient, anhöriga och personal där din servicekänsla, lyhördhet, flexibilitet, noggrannhet och initiativförmåga kommer till stor användning.

Vad arbetet innebär

Om du gillar att dokumentera och delta i förändringsprocesser är det här ett jobb för dig. Dina arbetsuppgifter kan variera beroende på var du jobbar, men du kommer på ett eller annat sätt jobba med medicinsk dokumentation. Du kan också arbeta med statistik, diagnosklassificering, ekonomihantering, informationshantering och personaladministration.

I ditt arbete är du en del av ett team där kommunikation, både skriftlig och muntlig, har en viktig del i ditt dagliga arbete. Som medicinsk sekreterare har du en viktig roll för kvaliteten och säkerheten på det viktiga dokumentationsarbete som utförs inom sjukvården.

Yh-utbildningar till medicinsk sekreterare

Under din Yh-utbildning kommer teoretisk undervisning varvas med praktiska övningar för att du ska få de bästa förutsättningarna inför kommande arbetsliv. Den praktiska delen kallas ofta LIA (lärande i arbete) och är precis som det låter ett tillfälle för dig att få arbetslivserfarenhet under din studietid. Under denna period är det också möjligt att få kontakt med potentiella arbetsgivare som kan ge dig en fördel när du ska söka jobb.

Din framtid som medicinsk sekreterare

Efter din Yh-utbildning till medicinsk sekreterare har du kunskaper för att arbeta på till exempel ett sjukhus, vårdcentral, husläkarmottagning eller läkemedelsföretag. Du har goda möjligheter till anställning efter dina studier – det finns en efterfrågan på medicinska sekreterare.

Lycka till med dina studier!

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀