Korta YH-utbildningar

UX och användarcentrerad design

IT-Högskolan, Distans
Längd
8 veckor
Utbildningstakt
75 %
Längd
8 veckor
Utbildningstakt
75 %
Få mer information om utbildningen 👍

UX och användarcentrerad design

UX ”User Experience” är ett koncept som handlar om hur en användare upplever och interagerar med ett produkt, system eller tjänst.. Målet med UX-design är att förbättra kundnöjdhet och lojalitet genom att förbättra användbarhet, användarvänlighet och nöje i interaktionen med systemet.

Användarcentrerad design är o andra sidan en designmetod som involverar användaren i alla steg i processen för att säkerställa att produkten uppfyller användarens behov och förväntningar.

Båda dessa metoder lägger stor vikt vid att förstå och möta användarens behov för att skapa produkter och tjänster som är användarvänliga och framgångsrika på marknaden.

Du har jobbat i 6 månader inom system-, mjukvaru- eller webbutveckling och är kreativ och gillar beteendevetenskap. Du gillar att relatera till andra människors perspektiv, vilket hjälper dig att designa IT-system och produkter som uppfyller användarnas behov. Kommunikation och teknik är områden som intresserar dig.

Utbildningen genomförs till 100% på distans. Undervisningspassen genomförs eftermiddagstid och grupphandledning vid lunchtid, allt för att möjliggöra arbete parallell med studierna. Du kommer kunna arbeta med relevanta case från arbetslivet som du direkt kan omsätta på din befintliga arbetsplats.

Kursupplägget består av följande moment:

– Individuella laborationer med möjlighet att applicera uppgiften på ett verkligt företag.

– Gruppseminarier efter inlämnade laborationer

– Handledning

– Lektioner live och förinspelade föreläsningsvideos

– Workshops och Hands-on-övningar

Kursupplägget ger dig möjlighet till praktiska erfarenhet och möjlighet att tillämpa det de har lärt sig i en verklig kontext. Gruppseminarierna ger dig möjlighet att diskutera ditt arbete, få feedback och lära sig av andra kursare. Livelektioner och förinspelade videor ger dig hög flexibilitet och tillgänglighet. Du kan närvara vid livelektioner för att ställa frågor och interagera direkt med läraren, och du kan titta på förinspelade videor när som helst, i din egen takt.

För mer information om UX och användarcentrerad design, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför ska du välja IT-Högskolan?

Samarbete med branscher

Bra kontakter

med näringsliv

Behov på arbetsmarknaden

Så ansöker du

Minst 6 månaders arbetslivserfarenhet inom system-, mjukvaru- eller webbutveckling.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: UX och användarcentrerad design

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
IT-Högskolan
Ebbe Lieberathsgatan 18 c 2 vån
412 65 Göteborg

IT-Högskolan

Här är skolan för dig som gillar IT, och vill läsa en utbildning där du garanterat kommer få jobb! Hos IT-Högskolan, som är belägen i Göteborg och Stockholm, får du kunskaper och kompetens som behövs i IT-branschen som är i...

Läs mer om IT-Högskolan och visa alla utbildningar.

Highlights