YH-utbildning

Besiktningsman, bygg och fastighet

Längd
2 år, heltid 400 Yh-poäng
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
31 augusti, 2024 se detaljer
marker
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Utbildningsform
Distans
Längd
2 år, heltid 400 Yh-poäng
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
31 augusti, 2024 se detaljer
marker
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Öppen för sen anmälan / har restplatser
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

31 augusti, 2024

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Det enda YH-programmet i Sverige som ger kunskaper och praktisk kompetens inom inspektion och besiktning av entreprenader och fastigheter. Behovet är enormt stort och förväntas bli ännu större om två år.

Vad gör en besiktningsman?

En besiktigare eller besiktningsman genomför kontroller av olika byggprojeket, nybyggen och renoveringar men kan också nsvara för att planera underhåll. Du ser till att projektet uppfyller gällande regler och lagar. Du granska och påvisar eventuella briser.

Efterfrågan på experter inom bygg- och fastighetsbesiktning

Bygg- och fastighetssektorn genomgår ständiga förändringar och kräver kompetenta besiktningsmän för att säkerställa att projekt uppfyller höga standarder och följer gällande regelverk. Detta skapar en stor efterfrågan på välutbildade besiktningsmän.

Specialiserad utbildning

YH-programmet är noggrant utformad för att täcka alla aspekter av bygg- och fastighetsbesiktning. Du kommer att lära dig om strukturer, installationer, energieffektivitet och andra viktiga områden som är avgörande för att bedöma och säkerställa kvaliteten på byggprojekt och fastigheter.

Lågkonjunktur?

Även under lågkonjunktur finns det behov av besiktningsmän. Det finns alltid  byggentreprenader och fastigheter som ska besiktigas men också besiktningsformer som inte påverkas av att det byggs mindre. Exempelvis garantibesiktning, statusbesiktning och underhållsplanering.

Praktisk erfarenhet

Genom praktiska övningar och projekt kommer du att tillämpa dina kunskaper i verkliga scenarier. Detta ger dig den erfarenhet och kompetens som behövs för att möta de utmaningar du kommer att ställas inför i yrkeslivet.

Nätverksbyggande

Vår utbildning ger dig möjlighet att skapa viktiga kontakter inom branschen genom samarbete med företag och organisationer. Detta nätverk kan vara ovärderligt när det gäller att söka jobb och främja din yrkeskarriär.

Utbildningens mål

Efter avslutad utbildning kommer du att vara rustad för en projektledande roll inom besiktning. Du kommer att ha kunskaper och färdigheter inom:

  • Specialiserad teoretisk och praktisk inspektion och bedömning av entreprenader och fastigheter.
  • Angränsande områden som byggnadsteknik, entreprenadjuridik, projektledning och underhållsplanering.
  • Arbetsprocesser och kvalitetskriterier inom teoretisk och praktisk inspektion och bedömning.

Färdigheter efter avslutad utbildning

Du kommer att kunna planera, utföra och identifiera resurser för specialiserade arbetsuppgifter inom inspektion och bedömning. Dessutom kommer du att lösa sammansatta problem, kommunicera effektivt samt övervaka och slutföra projekt inom din yrkesroll.

Kurser och Innehåll

Under utbildningen kommer du att få en bred kunskap om olika former av besiktning, byggprocessen, byggteknik, discipliner och branschregler, ritningslära, samt mycket mer. En betydande del av utbildningen fokuserar på praktiska moment och erfarenhetsbaserat lärande.

Praktikperioder

Du gör praktik på någon av de ledande företagen i branschen. Det ger dig möjlighet att utveckla din kompetens och skapa ett stort nätverk. JEI finns idag i Stockholm, Göteborg och Malmö och har starka relationer med arbetslivet i dessa regioner. För att säkerställa LIA-platser på distansutbildningen kommer bland annat dessa kontakter som täcker flera FA-regioner, att aktiveras.

Nära samarbete med branschen

John Ericsson Institutet har ett tätt samarbete med några av branschens främsta föreläsare och lärare. Det sitter även flera välkända företag med i utbildningens ledningsgrupp.

YH-utbildningen är kostnadsfri

Det kostar inget att gå utbildningen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma.  Utbildning berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN).

LinkedIn Learning

Alla studerande på våra utbildningar har tillgång till LinkedIn Learning, vilket ger ytterligare möjlighet till flexibel kompetensutveckling genom över 16 000 onlinekurser.

För mer information om Besiktningsman, bygg och fastighet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja John Ericsson Institutet?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Auktoriserat utbildningsföretag

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Besiktningsman, bygg och fastighet

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
John Ericsson Institutet
Tulegatan 41
113 53 Stockholm

Marknadsledande på utbildningar inom bygg-fastighetsbranschen

Vill du ha en rolig studenttid och ett stimulerande jobb när du är klar? Välkommen till John Ericsson Institutet som är en av de största på yrkesutbildningar inom bygg- och fastighetsbranschen. Hos oss hittar du skräddarsydda utbildningar till VA-ingenjörer, Järnvägsingenjörer,...

Läs mer om John Ericsson Institutet och visa alla utbildningar.

Highlights