Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Arbetsledare inom måltidsservice

TUC Yrkeshögskola
Sammanfattning
Utbildningstyp: YH-utbildning
Utbildningsort: Distans
Längd: 200 YH-poäng (halvfart i ca 2 år)
Utbildningstakt: Deltid
Studiestöd: CSN-bidrag
Startdatum: Januari 2018 - Distans

Arbetsledare inom måltidsservice

Arbetsledare inom måltidsservice TUC

Utbilda dig till Arbetsledare inom måltidsservice

Att vara arbetsledare inom måltidsservice är ett spännande yrke där du använder såväl dina kulinariska, som sociala och ekonomiska kunskaper. Utbildningen riktar sig till bland annat dig som redan idag arbetar inom måltidsservice och vill ta ett karriärkliv. Eller så jobbar du i en arbetsledande roll inom måltidsservice och vill bygga på med teoretiska kunskaper. Upplägget med 50 % utbildningstakt under två år på distans, där du själv väljer när du vill studera, passar perfekt för dig som vill arbeta och utbilda dig samtidigt.

Vad arbetar jag med?

Varje dag serveras ca 3 miljoner måltider i grundskola, förskola, äldreomsorg och på sjukhus. Här är det viktigt att maten är näringsriktig och anpassad efter individens behov. Utbildningen ger dig rätt kompetens inom alla delar av detta mångsidiga yrke. Du får förmågan att självständigt leda en personalgrupp, samt hantera samtal och ge konstruktiv feedback för att gruppen ska utvecklas positivt. Du lär dig att göra arbetsschema och bemanna organisationen effektivt, och att bemöta personal och gäster från olika kulturer på ett bra sätt blir naturligt för dig. Ekonomi är en viktig del i yrkesrollen och du lär dig budget, löpande bokföring och kalkylering. Detta är också en utbildning för dig med ett stort kulinariskt intresse. Du blir duktig i matsedelsplanering och näringsvärdesberäkning, och får fördjupade kunskaper om matallergier och sjukdomar där specialkost krävs.

Efter examen

Efter avklarad utbildning kan du arbeta i en arbetsledande roll eller som arbetsledare inom måltidsservice. För att skapa en positiv matkultur, en helhetsupplevelse av måltiden som bidrar till goda matvanor, är behovet av motiverad och kompetent personal stort. Därför är du efter examen mycket eftertraktad på arbetsmarknaden.

Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar. Du ansvarar för din studietid och det gäller att ha självdisciplin. Du kan själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för webbaserade föreläsningar, tentor, uppgifter osv. Utbildningen är till största delen webbaserad men innehåller även träffar i Tranås. Två gånger per termin sker träffarna, och är två till tre dagar. Träffarna kan tex innehålla praktiska övningar, tentamen, föreläsningar, diskussioner, redovisningar och grupparbeten.

För mer information om Arbetsledare inom måltidsservice, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningens innehåll

 • Arbetsledning examensarbete, 5 YH-p
 • Ekonomi, 30 YH-p
 • Kommunikation och bemötande, 15 YH-p
 • Ledarskap och arbetsledning inom storkök, 40 YH-p
 • LIA 1, 15 YH-p
 • LIA 2, 15 YH-p
 • Livsmedel- och alkohollagstiftning, 15 YH-p
 • Matsedelsplanering, 20 YH-p
 • Specialkost, 20 YH-p
 • Upphandling och inköp, 10 YH-p
 • Värdskap och måltidsglädje, 15 YH-p

LIA/Praktik

En del av dina studier är förlagda till en arbetsplats på så kallad LIA, Lärande i arbete. Under handledning får du
bl.a. kunskap att reflektera, analysera och se möjligheterna till innovativa lösningar för att utveckla verksamheten.

Ansökan och behörighet

• Behörighet för YH-utbildning
• Särskild behörighet: godkänt i kurserna Hygien samt Livsmedel och näringskunskap 1 eller motsvarande
• Yrkeserfarenhet: minst 2 års relevant yrkeserfarenhet på minst 50% inom måltidsservice eller matberedning i restaurangkök eller motsvarande

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN. 

TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola


Har du ett speciellt yrke du drömmer om, och är intresserad av den bästa vägen dit? Vi erbjuder flera olika yrkeshögskoleutbildningar, alla i nära samarbete med näringslivet. Börja plugga hos oss och om ett par år har du ett yrke som...


Läs mer om TUC Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om utbildningen: Arbetsledare inom måltidsservice.


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Kontaktuppgifter till TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola


Hamnparken 2
573 35 Tranås

Tel: 0140-44 45 10

www.tucsweden.se

Kontakta TUC Yrkeshögskola

Samarbete med arbetslivet

Utbildningen har initierats av och formats tillsammans med representanter från arbetslivet. Därmed ger utbildningen dig den kompetens som arbetslivet efterfrågar när de ska anställa, vilket gör dig mycket efterfrågad på arbetsmarknaden. Bland arbetslivet som står bakom utbildningen finns bl a Borås Stad, kommunerna Växjö, Linköping, Jönköping, Gislaved och Nässjö.

”Inom våra verksamheter finns det ett uttalat behov av den kompetens som utbildningen ska ge. I dag är det svårt att rekrytera till våra tjänster kock med produktionsansvar, den personalgrupp som leder och fördelar arbetet i köken.” Lena Bertilsson, enhetschef Borås stad