Visa yhutbildningar.se som: Mobil
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans, Västerås
1 år
Heltid, distans
CSN-berättigad

Elnätsspecialist

Elnätsspecialist

Vindkraft, solceller och annan småskalig elproduktion tillsammans med den explosionsartade utvecklingen av elbilar gör att Sverige står inför en unik utmaning i att ställa om vårt elnät. Ny teknik ställer krav på nya kompetenser. Det i sin tur kräver ett nytillskott av personer med rätt erfarenhet och kunskap om elnät och dess komponenter.

Den svenska energibranschen är central i satsningen på en hållbar produktion. År 2040 ska Sverige ha övergått till ett helt förnybart energisystem. Det ställer stora krav på såväl energikällor som distribution. Senaste tio åren har investeringstakten i utbyggnaden av vårt elnät fördubblats. Med hjälp utav denna spännande utbildning kan du vara med och forma en hållbar framtid.

För dig som redan arbetar i branschen finns det möjlighet att tillgodoräkna dig kurser som t ex praktiken/LIA. Utbildningen bedrivs med flexibelt upplägg, vi har förinspelat material och övrigt kursmaterial tillgängligt på vår lärplattform, vilket gör att du kan kombinera arbete och studier. Kontakta oss för vidare information om utbildningens upplägg.

Utbildningens upplägg

Utbildningen är på heltid och den studerande behöver vara tillgänglig under dagtid. Det är totalt fem fysiska träffar under utbildningen, oftast två dagar per träff. Träffarna kan förläggas på andra orter än utbildningsorten. Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen och är CSN-berättigad.

För mer information om Elnätsspecialist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansök på YrkesAkademins hemsida - ya.se/yrkeshogskola/elnatsspecialist/

Utbildningen är på distans med fysiska träffar i Västerås.

Grundläggande behörighet

För alla utbildningar gäller att du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande.

Särskilda förkunskaper: 

  • Yrkeserfarenhet från elkraftsområdet (minst ett år på heltid)

Yrkeserfarenhet:

Relevant yrkeserfarenhet kan bedömas som reell kompetens och ersätta de särskilda förkunskaperna.

Reell kompetens: Om du saknar betyg som styrker din behörighet kan du åberopa reell kompetens. Med reell kompetens menas att du har motsvarande kunskaper men har tillägnat dig dem på annat sätt än genom skolan. Om du åberopar reell kompetens kan vi komma att bedöma din behörighet genom eventuellt skriftligt, muntligt eller praktiskt test.

Examen & Intyg

Utbildningen leder till Yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. De studerande står själva för t.ex. kurslitteratur.

YrkesAkademin Yrkeshögskola

YrkesAkademin är idag en av Sveriges största leverantörer av yrkesutbildningar för vuxna. Vi erbjuder kompetensutveckling till företag och privatpersoner inom olika branscher i hela Sverige. YrkesAkademin har ett stort utbud av distansutbildningar, nätbaserade utbildningar. Dessa utbildningar passar dig som vill...


Läs mer om YrkesAkademin Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Elnätsspecialist

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

YrkesAkademin Yrkeshögskola

Holmgatan 22
791 71 Falun


Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 4 recensioner.

Raof
En mycket intressant kurs med kunniga och trevliga lärare och sakkunnig kurs ledare. Fast den korta tiden, man hinner lära sig en hel del interessanta punkter. Mycket glad att valde denna kurs.
Anders
En bra utbildning på distans som fungerar även för dig som jobbar med inspelade föreläsningar och en bra plattform. Rekommenderas.
Joakim Björklund
Jag tycker att utbildningen i sin helhet håller en bra kvalité även om det finns utvecklingspotential inom olika områden. Jag tyckeratt innehållet i utbildningen lägger en bra och bred grund för fortsatta studier/fördjupningar inom olika områden om man så önskar och vill. I annat fall ger utbildningen en bra grund för en fortsatta yrkeskarriär i...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Elnätsspecialist från YrkesAkademin Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,8)
Baseras på 4 recensioner.