Filtrera efter
CAD
Utbildningstyp
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 27 träffar
1
2
Annonser

Fler kategorier inom CAD

Populära platser

Reportage inom CAD

CAD - en kombination av teknik och design

CAD är en förkortning och står för ”Computer Aided Design” eller ”Computer Assisted Drafting”. Inom CAD jobbar man med digitalt baserad design - exempel på arbete är skapandet av tekniska ritningar för byggnadskonstruktion och aritektur. Den tekniska utvecklingen har medfört möjligheten av en snabb produktion av 3D-visualiseringar inom olikas CAD-program.

Förutom att användas till design, så klarar ett CAD-program även av att hantera en mängd data och information om till exempel bärkraft eller material, vilket kan vara till hjälp under processen för ett projekt.

Yh-utbildning inom CAD

När du går en Yh-utbildning inom CAD varvas teori med praktik genom LIA (Lärande i Arbete) och du får lära dig olika CAD-program och tekniker. Att teori varvas med praktik gör att du snabbt får omsätta din teoretiska kunskaper i praktiken. Under din Yh-utbildning inom CAD får du lära dig att knyta ihop funktion, design och konstruktion.

En Yh-utbildning inom CAD ger dig mycket arbetslivserfarenhet och branschkontakt med hjälp av den praktik som ingår.

Det finns några olika inriktningar att välja mellan bland Yh-utbildningar inom CAD. Du kan till exempel gå en utbildning som är specialiserad mot byggbranschen, produktutveckling eller el.

Efter att du gått en Yh-utbildning inom CAD

Tanken med Yh-utbildningar är att de ska svara mot ett behov som finns på arbetsmarknaden och detta stämmer även för Yh-utbildningar inom CAD. Många konsultföretag inom byggkonstruktion- och arkitektbranschen söker personer som är har kompetens inom CAD.

CAD-tekniker möjliggör stora tids- och resursbesparingar i byggprocesser och byggföretag som använder 3D-lösningar behöver dig som CAD-konstruktör för att kunna utnyttja programmens alla möjligheter maximalt.