Visa yhutbildningar.se som: Mobil

UX Designer

Hyper Island
Sammanfattning
Yh-utbildning
Karlskrona
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Engelska
Startdatum: 2020-08-10 - Karlskrona
Sista ansökan: 2020-04-10

UX Designer

UX-designers hjälper företag att förstå och designa för sina kunder

Människor som specialiserar sig på användarupplevelse (UX) hjälper till att bygga varumärken och förbättra försäljningen. UX-designers förstår användarnas behov och stöder både kunden och IT-organisationen med starkt fokus på affärsresultat.

UX-desginerns roll är att arbeta med databaserad användarforskning utifrån användarnas beteende för att belysa vikten av nöjda och lojala kunder. Organisationer inom både den offentliga och privata sektorn är väl medvetna om detta och området med UX-design växer snabbt.

Vad gör UX-designer om dagarna?

Glöm grafik! UX-designers utvärderar användarnas behov och affärsmål, träffar intressenter, väljer metoder och demonstrerar en stark förståelse för olika forskningsmetoder.

UX-designers organiserar och genomför intervjuer med riktiga konsumenter, gör observationer, använder etnografiska verktyg, utför kontextuell förfrågan och andra kvalitativa metoder.

Rollen är direkt inblandad i processen att göra en produkt användbar och trevlig för sina användare. De är bekväma och arbetar tillsammans med forskare, designers, produktansvariga och ingenjörer för att generera designidéer direkt från forskningstema.

Du blir en översättare mellan mänskligt beteende och behov och teknik. Du lär dig att vara en djärv forskare av mänskligt beteende och arbeta dagligen med forskning och studier för att få insikter och förståelse för användargrupper som tillämpar psykologi, design och teknik som element.

Vad får du lära dig under utbildningen?

UX Designer-programmet körs i 90 veckor. Du spenderar 67 veckor på vår campus i Karlskrona plus 23 veckors branschpraktik där du kan få en placering varsomhelst i världen.

Efter din examen ska du kunna följande: 

  • Använda olika distributionskanaler kreativt och effektivt
  • Content-planering för att möta PR, marknadsförings-, försäljnings- och kommunikationsmål
  • Applicera metoder och processer baserat på designtänkande och användarcentrerad design Utför produktionssteg för text, bild, design, front-end video och ljud
  • Tillämpa kvalitetssäkringskoncept och produktion
  • Utnyttja resursfördelningsdata för att förbättra forskning, analys, innehållsutveckling och distribution
För mer information om UX Designer, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Karriärmöjligheter

Efter din utbildning kommer du till exempel kunna jobba som: Data Analyst, Digital Data Strategist, Marknadsanalytiker, Konvertering Specialist, Marketing Strategist med flera. 

Få branschrelevanta färdigheter

Allt kursinnehåll är utformat för att möta branschens behov och levereras av branschfolk som är i framkant i sina områden. Verkliga projektunderlag som fastställts av riktiga kunder utgör kärnan i programmet och utvecklas i nära samarbete med vårt nätverk av industripartners.

Yrkesutbildning när den är som bäst

Detta program är ett yrkesutbildningsprogram vilket innebär att du ska utöva erfarenhetsbaserat lärande; inga läroböcker, tester eller traditionella lärare. Istället kommer du att vara en del av en inlärningsmiljö som fokuserar på samarbete och hög energinivå, vilket speglar den moderna arbetsplatsdynamiken. Omgiven av en mängd olika talangs- och branschexperter från hela världen får du möjlighet att skapa lösningar baserade på verkliga problem med riktiga kunder.

Ansökan och behörighet

Sökande måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande utländsk motsvarighet. Ingen tidigare arbetslivserfarenhet behövs.

Sammanfattning

Datum: 5 augusti 2019 - 11 juni 2021. Ansökan är nu öppen, sista ansökningsdag är 5 april 2019

Kostnader

Svenska och nordiska invånare kan kostnadsfritt studera detta program. Programmet är godkänt av CSN. För internationella sökande är programavgiften  229 000 SEK.

Hyper Island

Hyper Island

Hyper Island är en yrkeshögskola inom digitala media, marknadsföring och digital strategi. Skolan startade i Karlskrona 1996, och har sedan dess växt till en internationell organisation verksamma i New York, Singapore, Sao Paulo, Manchester, London, Stockholm och Karlskrona. Att vara...


Läs mer om Hyper Island och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: UX Designer

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hyper Island

Telefonvägen 30
126 26 Hägersten


Beställ information

För att få mer information om utbildningen UX Designer från Hyper Island, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.