Nordiska Textilakademin

i Borås (+ 3 orter)
Få mer information om skolan 👍

Nordiska Textilakademin

Yrkesutbildningar - en språngbräda ut i arbetslivet!

Nordiska Textilakademin bedriver yrkes- och yrkeshögskoleutbildningar (YH) som förser textilbranschen med kompetent arbetskraft.

Våra yrkesutbildningar med inriktning på textilbranschen – designer och inköpare. Sedan förra året har vi dessutom ett nytt YH-program: Textiltekniker/Processoperatör för dig som gillar produktion och maskinkunskap.

Kursinnehållet i våra utbildningar är direkt anpassat till arbetsmarknadens och näringslivets behov, med ett praktiskt fokus, där teori varvas med praktisk kunskap. Kombinationen av teoretiskt lärande och möjlighet att praktiskt prova sina kunskaper inom arbetsplatsförlagd utbildning, det vi inom YH kallar Lärande i arbete (LIA) och kontinuerliga företagssamarbeten under utbildningen ger de studerande stora konkurrensfördelar på vägen mot arbete. Nordiska Textilakademins unika sätt att förena utbildning med skarpa projekt med näringslivet gör att studenterna får med sig alla verktyg de behöver för att vara anställningsbara och konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden. Genom Nordiska Textilakademins stora nätverk inom branschen har studenterna dessutom unika möjligheter att bygga ett starkt kontaktnät för framtiden.

Fristående utbildningar och kurser

Nordiska Textilakademin bedriver utbildning inom textil och mode på flera nivåer. Utöver 2-åriga YH-utbildningar på heltid (400 YH-poäng) erbjuder vi korta YH-kurser (upp till 90 YH-poäng) samt kurser och påbyggnadsutbildningar på deltid och/eller distans inom textil- och moderelaterade ämnen såsom: mode design, grafisk design, och programvaror för att nämna några kurser ur vårt breda utbud. I menyn ovanför kan du läsa mer om våra utbildningar. 
För mer information om Nordiska Textilakademin, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Nordiska Textilakademin

Nordiska Textilakademins Facebook

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Nordiska Textilakademin

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Kontaktuppgifter till Nordiska Textilakademin

Nordiska Textilakademin

Skaraborgsvägen 3A
506 30 Borås


Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 10 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Elin
19 feb 2023
Utbildningen som gav mig jobb och två roliga år!

En bred utbildning med fokus på designprocessen, att lära sig jobba kreativt och helt enkelt förberedas väl inför att få jobb som främst designassistent. Idag jobbar jag på mitt...

Visa mer
5/5
Josefin Larsen
06 jun 2022
Fantastisk utbildning!

Jag är så nöjd med min utbildning hos Nordiska Textilakademin. Den har varit otroligt givande i form av kunskap och det jag fått lära mig. Att vi också har haft praktik har gjor...

Visa mer
5/5
Madde
04 feb 2022
Rolig kurs

Rolig kurs för den som vill utmana sig och vara kreativ.
Bra lärare!

Highlights