Yrkeshögskolan Syd

Välkommen till Yrkeshögskolan Syd där 90 % av de som examinerats har ett kvalificerat jobb sex månader efter avslutad utbildning!

Yrkeshögskolan Syd i Hässleholm bedriver yrkeshögskoleutbildningar inom flera olika specialiseringar; 

- Bygg
- Entreprenad
- Anläggning
- Automation
- El och Elkraft
- Energi
- Tåg

Goda förbindelser till Hässleholm
Hässleholm är en knutpunkt med goda tågförbindelser vilket underlättar för dig som pendlar. Går du en distansutbildning och behöver boende finns många möjligheter i Hässleholm på såväl hotell som vandrarhem.

Hög kvalitet på skolans utbildningar

Våra utbildningar är skräddarsydda utifrån arbetslivets behov och kompetens vilket leder till en tydlig och aktuell yrkesroll. Detta ger dig som studerande mycket goda framtidsutsikter. Förutom att cirka 90 % av skolans studenter har kvalificerade jobb redan sex månader efter examen har även många avancerat till ledande befattningar.

Tack vare skolans engagerade ledningsgrupper garanteras du som student att få en utbildning med hög kvalitet och aktualitet. Majoriteten av ledningsgrupperna kommer från arbetslivet vilket gör att de formar utbildningarna efter marknadens verkliga behov.

För dig som tycker att en mix av teori och praktik är att föredra är Yrkeshögskolan Syds YH-utbildningar ett intressant alternativ till de mer teoretiska högskoleutbildningarna. En stor del av våra heltidsutbildningar består av praktik (LIA) och du kommer då att få omsätta dina kunskaper i skarpt läge ute på en arbetsplats som kanske blir din efter examen.  

Bygg din framtid tillsammans med oss!
För mer information om Yrkeshögskolan Syd, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Yrkeshögskolan Syd

Reportage

Reportage med Philip Isaksson

Att få besök av tidigare studerande på Yrkeshögskolan Syd är alltid roligt och inspirerande. Vi bjöd in Philip Isaksson som slutade här för några år sedan för att höra vad han gör idag.Reportage med Nicklas Hallgren

Vad har våra tidigare studerande gjort sedan sist vi sågs och har de haft nytta av tiden hos oss på Yrkeshögskolan? I en serie av tidigare studerande på YHS är Nicklas Hallgren, som läste till Anläggningsingenjör, först ut.Reportage med Axel Falck

Möt Axel Falck, en av våra tidigare studerande som gick ut 2007 som berättar om vart livet tog honom efter Yrkeshögskolan Syd. Reportage med Michelle och Jane

Michelle och Jane är mitt uppe i sin Arbetsledare Anläggningsutbildning och vi tog en lunch tillsammans för att prata mer om valet av utbildning och hur läget är i branschen just nu.Reportage med Ida Hagedorn

Ida gick ut från Yrkeshögskolan Syd 2017 med en examen i Elingenjör - Elkonstruktör. Under utbildningen gjorde Ida praktik på Bjäre Kraft och fick dessutom sommarjobb på avdelningen för elnät. Under den senare delen av studietiden kombinerade Ida läsandet med en del jobb hos Bjäre Kraft. Ida behövde med andra ord aldrig vara orolig för att stå utan jobb efter studietiden, hon fick direkt fast tjänst hos Bjäre Kraft.Utbildningar

YH-utbildning
Bygg / Anläggning Utbildningsform Längd Ort
Arbetsledare - Anläggning Klassrum, Distans Flera orter (2)
Byggnadsingenjör - Produktionsledning Klassrum Hässleholm
Entreprenadingenjör - Bygg och anläggning Klassrum 2 år Hässleholm
Teknik
Tågtekniker Klassrum Hässleholm
Automation
Automationsingenjör Klassrum Hässleholm
El / Elektronik
Elingenjör - Elkonstruktör Klassrum Hässleholm
Elkraftsingenjör
Elkraftsingenjör - Projektering och beredning Klassrum 2 år Hässleholm
Energi
Energiingenjör miljö, klimat och förnybart Klassrum 2 år Hässleholm

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Yrkeshögskolan Syd

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Yrkeshögskolan Syd

Norra Stationsgatan 9
281 48 Hässleholm

Tel: 0451-268581
www.yhs.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 5 recensioner.

Tomas Engström

En riktigt bra utbildning som gav jobberbjudande innan avslutat utbildning genom Lia-platsen! Rekommenderas,

Fredrik

Jobb direkt. Superbra utbildning

/Anton

Kanonutbildning! Fick jobb direkt som automationsingenjör på ett konsultföretag. Åker ibland ut på uppdrag som konsult och vid drifttagning av automationssystem. Senast var jag i Österrike. Tyskland och Polen är andra ställen som jag rest till i tjänsten. Som sagt rekommenderar verkligen denna utbildning!

Beställ information

För att få mer information från Yrkeshögskolan Syd, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Skolrecensioner
(4,4)
Baseras på 5 recensioner.
Reportage
Reportage med Philip Isaksson

Att få besök av tidigare studerande på Yrkeshögskolan Syd är alltid roligt och inspirerande. Vi bjöd in Philip Isaksson som slutade här för några år sedan för att höra vad han gör idag.

Läs mer
Reportage med Nicklas Hallgren
Yrkeshögskolan Syd

Vad har våra tidigare studerande gjort sedan sist vi sågs och har de haft nytta av tiden hos oss på Yrkeshögskolan? I en serie av tidigare studerande på YHS är Nicklas Hallgren, som läste till Anläggningsingenjör, först ut.

Läs mer
Reportage med Michelle och Jane

Michelle och Jane är mitt uppe i sin Arbetsledare Anläggningsutbildning och vi tog en lunch tillsammans för att prata mer om valet av utbildning och hur läget är i branschen just nu.

Läs mer
Reportage med Axel Falck

Möt Axel Falck, en av våra tidigare studerande som gick ut 2007 som berättar om vart livet tog honom efter Yrkeshögskolan Syd. 

Läs mer
Reportage med Ida Hagedorn
Yrkeshögskolan Syd

Ida gick ut från Yrkeshögskolan Syd 2017 med en examen i Elingenjör - Elkonstruktör. Under utbildningen gjorde Ida praktik på Bjäre Kraft och fick dessutom sommarjobb på avdelningen för elnät. Under den senare delen av studietiden kombinerade Ida läsandet med en del jobb hos Bjäre Kraft. Ida behövde med andra ord aldrig vara orolig för att stå utan jobb efter studietiden, hon fick direkt fast tjänst hos Bjäre Kraft.

Läs mer