Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Distributionsstyrning och ledarskap

Yrgo
Sammanfattning
Yh-utbildning
Göteborg
2 år
Deltid
CSN-berättigad
0 SEK inkl. moms
Startdatum: augusti 2020 - Göteborg
Sista ansökan: 2020-04-15

Distributionsstyrning och ledarskap

Vill du arbeta med distribution och logistik i en arbetsledande position? Är du intresserad av att utveckla lönsamma distributionslösningar och att leda personal? Då ska du söka in till denna utbildning, som påminner mycket om vår tidigare utbildning Terminalstyrning.

Utbildningen ger dig kompetens att arbeta som terminalansvarig, lageransvarig, e-handelslogistiker eller arbetsledare inom distribution, terminal och lager. Utbildningen ger praktiska och teoretiska kunskaper för att arbeta i arbetsledande position inom branschen. Du lär dig styra materialflöden och utforma distributionslösningar med lönsamhet. Du tränas i att leda personal och ansvara för en terminalverksamhet. Logistik, ledarskap, lagerekonomi och kännedom om terminalbranschens villkor varvas med arbetsrätt, arbetsmiljörätt och transporträtt.

Utbildningen vänder sig i första hand till dig som redan är yrkesverksam och vill gå vidare till en arbetsledande roll. Utbildningen läses på halvfart. Undervisningen är schemalagd en eftermiddag/kväll per vecka, samt ett fåtal lördagar. Kurserna är uppdelade i ämnesblock som läses efter varandra.

Eftersom utbildningen främst vänder sig till yrkesverksamma ingår ingen LIA/praktik. Utbildningen leder till yrkeshögskoleexamen.

Arbetsmarknad

Terminal-och lageransvariga  arbetar inom e-handeln, logistik- och speditionsföretag, distributionsterminaler, handelsföretag och producerande företag. Branschens efterfrågan på kvalificerad kompetens inom yrkesområdet är mycket stor. Anställningsgraden för examinerade från Yrgos transportutbildningar är mycket hög. Nästan 100 procent av de som tar examen arbetar i branschen inom sex månader efter avslutad utbildning.

Kurser

  • Arbetsmiljö och säkerhet 15 p
  • Arbetsrätt och personaladministration 25 p
  • Distribution och godshantering 15 p
  • Examensarbete 10 p
  • Lagerekonomi och kalkylering 30 p
  • Logistik och flödesoptimering 30 p
  • Miljö- och kvalitetssystem 10 p
  • Presentation och affärskommunikation 10 p
  • Terminalarbetsledning och ledarskap 30 p
  • Transporträtt 25 p
För mer information om Distributionsstyrning och ledarskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan

Du ansöker via skolans hemsida. Förbered din ansökan genom att ha dina betyg och andra relevanta intyg tillgängliga elektroniskt.

Behörighet

Grundläggande behörighet

För att ansöka till yrkeshögskolan krävs grundläggande behörighet. Vad grundläggande behörighet innebär styrs av när du studerade på gymnasienivå. Klicka här för mer information om grundläggande behörighet.

Särskilda förkunskapskrav

Särskilda förkunskapskrav från Handels- och administrationsprogrammet.

Minst betyg E i Logistik 1, Logistik 2 och Transport och spedition eller motsvarande. Dessa kurser kan ersättas med två års yrkeserfarenhet.

Urval

Om det är fler behöriga sökande än antalet beviljade platser genomförs ett urval.

Urval görs med utgångspunkt från betyg och skriftliga tester i svenska. De skriftliga testerna genomförs under maj och tar cirka en halv dag i anspråk. Behöriga sökande får kallelse per e-post före aktuellt testtillfälle.

Kostnader

Utbildningen är statligt finansierad och berättigar till studiestöd från CSN.

Kostnader för kurslitteratur, kopiering och utskrifter tillkommer. Avgifter till självkostnadspris tas ut för läromedel som skolan producerat. Läromedel/facklitteratur som vi själva inhandlat förmånligt säljs till reducerat pris.

Yrgo

Yrgo

Yrgo, högre yrkesutbildning Göteborg

Vill du läsa en utbildning som leder till jobb? Hos oss får du den kompetens som arbetslivet efterfrågar plus ett stort kontaktnät i branschen. Vi har ett stort urval av yrkeshögskoleutbildningar för dig som vill skaffa dig ett yrke, för...


Läs mer om Yrgo och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Distributionsstyrning och ledarskap

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Yrgo


Tel: 031 - 367 31 00
www.yrgo.se

Beställ information

För att få mer information om Distributionsstyrning och ledarskap via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.