Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Automation PLC inom energiproduktion

Lernia Yrkeshögskola
Sammanfattning
Korta Yh-utbildningar
Piteå
10 veckor
Deltid, distans
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: 2020-10-12 - Piteå
Sista ansökan: 2020-09-06
automation-plc-energiproduktion

Automation PLC inom energiproduktion

Om utbildningen

Idag finns inte tillräckligt med medarbetare med rätt kompetens inom energiproducerande anläggningar. Därför är utbildningen av stort intresse för företagen.

Att kompetensbehovet tillgodoses är mycket viktigt. Rätt kompetens är avgörande för den nödvändiga uppbyggnaden av förnybar energi och därmed Sveriges klimatmål. Det ligger i hela samhällets intresse att inga leveransbrister och långvariga driftstopp uppstår i energiproduktionen. Därför behövs utbildningen.

Utbildningen till Automation PLC inom energiproduktion har en tydlig koppling till arbetslivet, bland annat genom att delar av utbildningen sker ute på företagen, så kallat arbetsplatsförlagt lärande. På så sätt integreras det praktiska lärandet på arbetsplatsen med det formella lärandet under utbildningen.

Utbildningen går på distans och halvfart och kan därför kombineras med arbete.

För mer information om Automation PLC inom energiproduktion, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

För vem

För vem

Vilka förkunskaper behöver du ha?

Utbildningen är öppen för dig som har minst två års yrkeserfarenhet av elanläggning inom industri eller energiproduktion, eller annat arbete med koppling till elanläggningar.

Utbildningen bedrivs helt eller delvis på engelska.

Framtida yrkesroll

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du aktivt delta i utvecklingsarbete och driftsätta digitaliserade rutiner. Du kan beskriva PLC-system och dess kopplingar, förstå hur olika givare inom industrin fungerar och hur de kommunicerar med PLC:et. Du förstår också vad som händer med signalen från givare till PLC, och vidare till aktuator. Efter utbildningen har du kompetens att skriva program med logiska funktioner och användning av funktionsblock, använda programspråk som ladder och sekvensprogrammering, använda samt designa och implementera ett PLC-system.

Lernia Yrkeshögskola

Lernia Yrkeshögskola


Vill du ha en utbildning med mycket praktik och som leder till jobb? Lernia Yrkeshögskola erbjuder kostnadsfria och studiemedelsberättigade YH-utbildningar inom följande områden: Vårdadministration Pedagogisk verksamhet IT  Teknik Fordon Apotek Vårdspecialiseringar Alla utbildningar är framtagna tillsammans med stora aktörer inom respektive...


Läs mer om Lernia Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Automation PLC inom energiproduktion

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Lernia Yrkeshögskola

Fredsborgsgatan 24
117 43 Stockholm


Kursinnehåll

Automation PLC inom energiproduktion, 50 p

  • Digital arkitektur och logik
  • PLC-system, dess möjligheter och begränsningar
  • IEC-standard för PLC programmeringsspråken i IEC 61131 3 främst ladder
  • Instruktionslista och funktionslista för GRASCET

Du lär dig mer om digital och analog programmering, binära, decimala, oktala och hexadecimala talsystem, PLC-systemets digitala arkitekturer och grundläggande logik, PLC-systemets digitala komponenter, standardens språk och strukturverktyg med mera.

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Automation PLC inom energiproduktion från Lernia Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: