Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Vet du inte riktigt vad du ska plugga? 🎓📚 Besök vår Digitala utbildningsmässa den 30 september kl. 08.00 -18.00 och ta reda på det! ✨ Läs mer om mässan här!

Digital marknadskommunikatör

TUC Yrkeshögskola
Sammanfattning
Yh-utbildning
Distans
410 YH-p
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: september 2020 - Distans

Videoreportage

Digital marknadskommunikatör

Vill du bli expert på digital marknadsföring? De senaste åren har utvecklingen skapat fantastiska möjligheter att synas och kommunicera i digitala kanaler. Många organisationer och företag har svårt att få grepp om sin digitala marknadsföring och här har du som digital marknadskommunikatör en viktig funktion. I din yrkesroll ansvarar du för att utveckla och underhålla företagets digitala närvaro samtidigt som du skapar attraktiva kommunikationskanaler. Utbildningen sker på distans, med vissa intensiva träffar i Tranås.

Vad arbetar du med?

Med din breda kompetens inom marknadsföring för digitala, mobila och sociala kanaler har du en viktig roll i företaget. Du får avancerade kunskaper om den digitala marknadsföringens roll och betydelse. Du lär dig att jobba med sociala medier, onlinevideo, webb och andra digitala kanaler. Allt för den digitala marknadsföringen. Självständigt skriver du kreativa och anpassade texter för digital kommunikation. Strategiskt och analytiskt förstår och utvecklar du marknadsföringen efter bolagets strategi.

Du skapar, tillämpar och utvärderar digitala marknadsanalyser och marknadsplaner, både på svenska och engelska. Sociala medier blir allt viktigare och du lär dig uttrycka dig med säljande texter, storytelling samt hur marknadsföring används på bästa sätt. I ditt yrke arbetar du även med att skapa och underhålla webbsidor, allt utifrån företagets eller kundens önskemål och behov.

Efter examen

Kraven på företagen att ständigt synas i den digitala världen är höga och inom marknadsföring sker idag snabba förändringar och kunskapsglappet är i vissa fall stort. Som digital marknadskommunikatör med rätt kompetens har du mycket stora karriärsmöjligheter. Förutom digital marknadskommunikatör kan du efter examen även arbeta som bla webbkommunikatör och social media manager.

Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar. Du ansvarar för din studietid och det gäller att ha självdisciplin. Du kan själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för distanslektioner, tentor, uppgifter osv. Utbildningen är till största delen webbaserad men innehåller även träffar i Tranås. Träffarna kan tex innehålla praktiska övningar, tentamen, föreläsningar, diskussioner, redovisningar och grupparbeten.

För mer information om Digital marknadskommunikatör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningens innehåll

 • Digital marknadsföring, 45 YH-p
 • Digital marknadsstrategi, 35 YH-p
 • Examensarbete, 20 YH-p
 • Innehållsdesign & presentationsteknik, 40 YH-p
 • Juridik inom kommunikatörens område, 25 YH-p
 • Kommunikation inom digital marknadsföring, 35 YH-p
 • LIA 1, 50 YH-p
 • LIA 2, 60 YH-p
 • Marknadsföring, 30 YH-p
 • Projektledning och projektmetodik, 30 YH-p
 • Resurser och ekonomi inom marknadsföring, 20 YH-p
 • Webbanalyser och certifiering, 20 YH-p

LIA/Praktik

Drygt en fjärdedel av dina studier är förlagda till en arbetsplats på så kallat Lärande i arbete, LIA. Här får du möjligheten att återkoppla till vad du har lärt dig, både praktiskt och teoretiskt i verklig miljö och du utbildas i skarpt läge.

Ansökan och behörighet

 • Behörighet för yrkeshögskolan
 • Särskilda förkunskaper: Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2 och Engelska 6

Samtliga behöriga sökande kommer att få göra ett särskilt prov som består av tre delar.

1. En pitch - en kort presentation av din idé till en potentiell boende/besökare
2. En skriftlig presentation på max 1 st A4-sida
3. En presentationsfilm på max 1 minut


Pitch, text och film ska beskriva en ort som du vill marknadsföra, antingen som en bra bostadsort eller som en semesterort. Vi kommer att mäta din kreativa, strukturella och kommunikativa förmåga. Både text och film bedöms av TUC och företagen i ledningsgruppen. Det är ett sätt för dig som söker att aktivt sätta dig in i utbildningen och ger oss ett underlag att rangordna sökande.

Du kommer att få mer information om det särskilda provet när ansökningsperioden är avslutad.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning erhålls en yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN. 

TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola


Har du ett speciellt yrke du drömmer om, och är intresserad av den bästa vägen dit? Vi erbjuder flera olika yrkeshögskoleutbildningar, alla i nära samarbete med näringslivet. Börja plugga hos oss och om ett par år har du ett yrke som...


Läs mer om TUC Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Digital marknadskommunikatör

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola

Hamnparken 2
573 35 Tranås


Samarbete med arbetslivet

Utbildningen har initierats av och formats tillsammans med representanter från arbetslivet, vilket ger dig den kompetens som arbetslivet efterfrågar när de ska anställa. Detta gör dig mycket efterfrågad på arbetsmarknaden.

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Digital marknadskommunikatör från TUC Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: