Hur kommer det sig att DMU får ut över 96% av sina elever på arbetsmarknaden varje år? Hur fick 1000 elever chansen att åka till New York gratis tidigare i år? Varför är elever från DMU alltid utvalda till den viktiga Graduation Fashion Show i London varje år? Och vad gör den kända designern Jimmy Choo ofta på Campus?

Som student på DMU får du chanser som du kanske aldrig hade drömt om tidigare. DMU är ett av de universitet som spenderar mest pengar på sina studenter, på sina lärare och på kontaktnät inom näringslivet för att deras studenter ska få en riktig snabbstart på sina karriärer. De har även just investerat över 136 miljoner pund på campuset vilket verkligen har placerat DMU i fronten bland de mest moderna universiteten i världen.

DMU öppnades 1870 som en institution med inriktning på konst och teknologi och har sedan dess växt till att vara en av Storbritanniens största universitet med över 25 000 elever som läser på en av universitetets 5 fakulteter.

4 skäl att studera på DMU

  • Top 3 bland universiteten i Storbritannien för Teacher Quality – skolan blev just belönad med en Gold Status i regeringens nya och uppmärksammade ranking The Teaching Excellence Framework (TEF)
  • DMU är världskänt för sina fashion program, speciellt: Contour Fashion, Footwear Design och Fashion Buying with Merchandising
  • DMU Globalär programmet som erbjuder gratis studieresor, betalda internships och olika exchange programmes med andra universitet i världen
  • Leicester är bland de 10 bästa städerna att bo och arbeta i och dessutom är staden även en av de 10 mest ekonomiska städerna för studenter.

Livet i Leicester

Leicester ligger bara en timme med tåg norr om London i den gröna regionen kallad The Midlands. Det bor cirka 330 000 människor i Leicester varav runt 40 000 är universitetsstudenter. Detta gör Leicester till en riktig härlig studentstad. Det finns gott om shopping, restauranger, barer och det erbjuds även en hel del kulturella event i form av konserter, teatrar och dansföreställningar.

Många företag har också etablerat sig här för att kunna vara nära den nya teknologin DMU erbjuder. Universitetet och företagen driver många projekt tillsammans inom allt från produktutveckling till marknads- och försäljningsplaner. Det är bra eftersom det är enkelt för DMU erbjuda sina studenter möjlighet till praktik.


För mer information om De Montfort University (DMU), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med De Montfort University (DMU)

Utbildningar

YH-utbildning
Top-up degree
Antagning till senare del av program Utbildningsform Längd Ort
Top-up degree Klassrum 1 år Leicester

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: De Montfort University (DMU)

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

De Montfort University (DMU)

De Montfort University (DMU)

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

Student

Än så länge så har det gått bra. Alla lärare samt elever är trevliga

Student

Leicester är en fantastisk mångkulturell stad. Det går nästan inte att inte älska staden, jag trivs som fisken i vattnet. Det finns exempelvis enormt mycket matställen och alla är väldigt vänliga och trevliga hår, stor kontrast till Sverige.**

Beställ information

För att få mer information från De Montfort University (DMU), fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.